Ruxandra Ion, Vice President MediaProPictures si CME Channel&Content strategist vorbeste despre creatia celei mai noi productii marca MediaPro Pictures pentru ACASA, telenovela romaneasca "Iubire si onoare", precum si despre conceptul de crima de onoare!
Cat a fost drumul de la un articol de ziar la crearea acestei productii de televiziune?
De la articolul de ziar a inceput totul! Apoi carti, filme, iesiri in Bucuresti, mii de cercetari pe internet, discutii cu Amnesty International... A urmat creatia. In multe zile, pentru ca noi suntem oameni. Sorina Ungureanu si Simona Macovei ( scenariste), Iura Luncasu regizorul, Bianca Popescu (producator creativ) si cu mine, am inceput sa ne intalnim si sa "batem campii". Asa s-au nascut Ilinca, Amir, familia emirului Husein El Jihr, "gasca de Dorobanti", etc. Toate personajele din serial sunt pura fictiune. Si emiratul unde se petrece o parte din actiune este fictiv, Beled El Noor (taramul luminii). Cele mai multe intamplari insa, sunt inspirate din realitate. Este posibil ca in timpul vizionarii sa vi se para ca anumite povesti legate de personajele noastre sunt "trase de par". Va asigur ca sunt inspirate din realitatea anului 2010. A urmat transformarea povestilor noastre intr-un scenariu modern, elaborat, inspirat,semnat de Sorina Ungureanu si Simona Macovei.
Crima de onoare este un concept cu care societatea romaneasca nu este familiarizata. Cum credeti ca va schimba perceptia publicului vizavi de acest fenomen o productie de televiziune?
Crima de onoare este un concept cu care multe societati europene sunt familiarizate. Suedia este pe locul 2 in lume in tristul clasament realizat de Amnesty International. Crima de onoare este un fapt terifiant, ramasita a societatii medievale, care se petrece acum in multe tari din lume. In medie 5.000 de femei sunt ucise in fiecare an, de parinti, frati si rude apropiate. Imaginati-va cate femei ar mai trai daca ar fi omorate pentru ca au facut sex inainte de casatorie, pentru ca si-au inselat sotul, pentru ca au iesit pe strada neinsotite de un barbat, pentru ca s-au lasat consultate de un medic(barbat), pentru ca s-au uitat la un film care contine o secventa de dragoste/sex etc.
Ce credeti se va schimba perceptia publicului?
Stiati ca in Mexic, societate catolica, nu islamica, exista o zona unde sotului i se permite prin lege sa isi ucida sotia adultera? Stiati ca in India, in anumite zone, mireasa care nu este fecioara este omorata cu pietre? Cred cu convingere, ca publicul nostru va fi socat dar si fascinat de lumea in care urmeaza sa ii invitam in aceasta toamna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu